10 raons per venir al mercat de pages

 

1 Trobar productes frescos i de temporada.

L’agricultura ecològica respecta els cicles naturals, concedint a cada varietat les condicions i el temps necessari per desenvolupar-se de manera sana.

 

2 Adquirir productes de qualitat a preus justos i equilibrats.

La venda directa per part dels productors garanteix l’eliminació dels intermediaris i de l’increment que suposa en el preu final del producte.

 

3 Conèixer de primera mà les característiques del producte.

La familiaritat del mercat i la proximitat dels productors ha creat un espai on és possible conèixer de primera mà tots aquells dubtes que tinguem sobre el producte com a consumidors

 

4 Recolzar la producció local.

La proximitat del producte en l’espai és beneficiosa no només per a l’economia del municipi si no també pel Medi ambient, doncs permet un estalvi en l’emissió de carboni a l’atmosfera que provocaria el transport des d’un lloc llunyà.

 

5 Dur a terme un consum responsable.

Comprant al Mercat de Pagès es recolza la petita producció garantint la continuïtat d’un sistema que té cura dels aliments que produeix.

 

6 Evitar l’ús d’envasos innecessaris.

La frescor dels productes permet prescindir dels envasos plàstics i afavorir l’eliminació d’aquest tipus de residus (PVC, porexpan...).

 

7 Recuperar tradicions.

Recordem les nostres àvies i recuperem l’ús del cabàs! També podem optar per la opció més moderna del carro de la compra o la bossa del Mercat de Pagès, 100% de cotó natural i impresa amb tinta ecològica. Reduïm el consum de plàstics.

 

8 Participar en activitats gratuïtes i enriquidores.

Cada mercat compta amb una activitat gratuïta i oberta a tots els públics per aprendre, de manera lúdica i dinàmica, aspectes relacionats amb la correcta alimentació i la cura del Medi ambient.

 

9 Compartir amb la família.

Ensenya a la teva família què és un pèsol negre, un tomàquet bombeta, una botifarra d’ou, un formatge de pebre...

 

10 Passejar, parlar, aprendre.

El Mercat de Pagès és un espai de trobada familiar. Si no has trobat el que buscaves segur que has pogut passar una bona estona!