EcoAteneu

L’EcoAteneu neix amb la voluntat de coordinar i potenciar tots els projectes que ja s’estan duent a terme des de l’Ateneu en el marc de la sostenibilitat i de la lluita contra el canvi climàtic, proposant accions, activitats i nous criteris de
desenvolupament sostenible que ens permetin caminar cap a un model més just, equilibrat i digne.

A dia d’avui els projectes que conformen l’EcoAteneu són:

  - Mercat de Pagès: venda directa de producte ecològic i artesà, fresc i de temporada. Segon i últim dissabte de  mes a la plaça de Sant Pere.
  - Mercat de 2a mà: cada dos mesos i coincidint amb el Mèrcat de Pàges s'organitza aquest mercat amb la intenció de vendre, comprar o intercanviar objectes de 2a mà. 

A més, ara també dos cops l'any, Mercat de 2a mà temàtic dedicat a productes per a embarassades, infants i nadons.

Consulta la normativa per participar als Mercats de 2a mà.

  - La llibreteca: servei de reutilització i intercanvi de llibres, hi   trobaràs llibres de tota mena, vine a triar i remenar i emporta-te’n a casa   per un donatiu a partir d’1€, o porta’n de teus per seguir omplint els prestatges de l'Ateneu. Actualment disposem d'un fons de més de 4.500 títols per escollir.

I ara, al Racó de la llibreteca, podràs trobar informació de diferents temàtiques per a tots els gustos que s'anirà actualitzant mensualment.
  - L’hort: gestió ecològica d’un hort municipal a Can Mates per part del grup dels Joves Jubilats.
  - Participació a les iniciatives de caire ecològic que es realitzen a nivell municipal.

La sensibilització és un primer pas i segurament el més fàcil de vehicular, però
si ens quedem només aquí no n’hi ha prou. Entre tots hem de ser capaços de col·lectivitzar eines per tal de fer possibles canvis d’actitud en el consum energètic, en la nostra alimentació, en el nostre oci, que permetin el desenvolupament just, equilibrat i sostenible del nostre planeta.